20.08.2019

Hold høsten og kulden ute med en innglasset balkong

Hold høsten og kulden ute med en innglasset balkong

En innglasset balkong fungerer ikke bare som en klimaskjerm , den har også en isolerende effekt for leiligheten som fører til betydelige besparelser på oppvarmingskostnadene.

Det er nok flere enn oss som ikke er helt klare for høsten. Bladene blir gule, og faller av trærne, og  temperaturen faller sakte. Vi setter på varmen innendørs, noe som øker oppvarmingskostnadene. Da kan en innglasset balkong gjøre en forskjell.

Hvis du ønsker å redusere varmeforbruket, kan en innglasset balkong være en god ide. Den innglassede balkongen har en isolerende effekt og skaper enn barriære mellom leilighetens varme inneklima og kulden utenfor. Det er en miljløvennlig løsning som har en positiv effekt på energiforbruket og oppvarmingskostnadene, sier John Tuneld, produktansvarlig for balkonginnglassing på Windoor Sverige.

Hvor stor besparelsen blir avhenger av hvor mye av balkongen man velger å glasse inn. En innglasset balkong dekker vanligvis 25 %, noe som reduserer varmekonsumet med opptil 5 %. Det viser tall fra National Building Research Institute (SBi).

I tillegg til den isolerende effekten, og reduserte energikostnader, forlenges også utendørs -sesongen, i og med at balkongen kan brukes store deler av året. Innglassingen kan lukkes når temepaturen faller, og regnet øser ned, for deretter å åpnes igjen når solen titter frem.

- En innglasset balkong forlenger sesongen. På høsten og vinteren beskytter glasset mot vær og vind, samtidig som du kan oppleve naturen utenfor uten å måtte gå ut. Når våren og varmen kommer, skyver du bare glasset til siden, og du kan nyte solen og den friske luften. En innglasset balkong reduserer også støy fra trafikk og andre forstyrrende lyder, samtidig som den skaper integritet og ikke skitnes til like lett, forklarer John Tuneld.

Se våre balkonginglassingssystem