10.10.2018

Slik tar du vare på din innglassede balkong

Slik tar du vare på din innglassede balkong

En innglasset balkong eller uteplass kan brukes store deler av året. Her er et par ting du bør huske på for å få langvarig glede av den nye innglassede balkongen din.

- Innglassingen er ikke en utvidelse av dagligstuen, men en kraftig beskyttelse mot vær og vind. Når det regner og blåser kraftig, kan regnvann trenge inn på balkongen gjennom mindre utette steder i skjøter og fuger på den eksisterende bygningen. Selv ved maksimal tetting i skjøtene kan fukt i enkelte tilfeller trenge gjennom både betong og teglstein. Dette er normalt. Du bør imidlertid ta høyde for dette når du innreder balkongen, sier John Tuneld, Produktansvarlig for Balkonginnglassing på Windoor Sverige.

- Når været slår raskt om, eller om balkongdøren har stått åpen og den varme inneluften treffer det kalde ytterglasset, kan det oppstå kondens. Åpne opp en eller flere luker for å få bort kondensen raskt. Kondensproblemer vil avta med tiden ettersom gulv, tak og vegger tørker. Vær tålmodig! Vi kan anbefale deg å skaffe en termostatstyrt varmevifte som effektivt fjerner kondens og dessuten gir et behagelig miljø. Ventilasjon kombinert med luftsirkulasjon er den beste medisinen, forklarer John Tuneld.

- Det er viktig å pusse vindusglassene regelmessig. Bruk gjerne en nal med forlengelsesskaft. Du bør ikke forsøke å løfte ned glasset, selv om systemet ditt tillater det. Aluminiumsprofilene vaskes i likhet med glasset, med en myk klut 3 til 4 ganger i året. Hold skinneprofilene som lukene beveger seg i, rene. Skinneprofiler, låser og beslag skal smøres regelmessig med silikonspray, konkluderer John Tuneld.

Vennligst les våre brukerveiledning og pleietips