Det er viktig at vinterhagen eller glassveggen passer deg og dine behov

Inglassingsguiden

Det trenger ikke å være så vanskelig å ta et valg. Det eneste du må gjøre, er å lese og tenke gjennom punktene nedenfor. Da får du vite hvilken type balkonginnglassing som passer deg og hvilke funksjoner du trenger. Dermed får du et godt grunnlag til å diskutere saken videre med din nærmeste forhandler.


Ta utgangspunkt i eiendommen

Før du bestemmer hvordan balkongen skal se ut, bør du gjøre deg noen tanker om hvordan eiendommen ser ut i dag. Kanskje trenger du byggetillatelse for å kunne gjennomføre balkonginnglassingen, og kanskje må du tilpasse fargevalget og rammenes størrelse til husets utseende.

 

Hva skal balkongen brukes til?

Når du planlegger hvordan balkongen din skal se ut, lønner det seg å ta utgangspunkt i hva du skal bruke den til, og hvordan du vil møblere den. Det er dette som avgjør om du bør velge folde- eller skyvevinduer, hvor mye isolering du trenger og hvordan rammene bør se ut. Det er også viktig å vurdere hva som er mulig nettopp for deg. Kanskje finnes det forskrifter som stiller krav til at innglassingen må tilpasses husets karakter.

 

Folde- eller skyvevindu?

Når du planlegger balkonginnglassingen din, må du bestemme deg for om du vil ha folde- eller skyvevinduer. Skyvevinduer åpnes enkelt ved å skyve dem ut til sidene. Velger du å åpne vinduet helt, skyver du vinduene til siden og samler dem bak ett av vinduene. Fordelen er at de åpne vinduene ikke legger beslag på noe av balkongens areal. Foldevinduer åpnes ved at de foldes sammen. Det innebærer at du kan åpne balkongen maksimalt ved å feste de foldede vinduene til en inntilliggende vegg. Når du skal velge mellom skyve- eller foldevinduer, lønner det seg å ta med hvordan du ønsker å møblere balkongen, i betraktningen. Er det dårlig med plass, kan skyvevinduer være et godt alternativ; ønsker du å åpne maksimalt, er kanskje foldevinduer det beste alternativet for deg.

 

Hvordan skal rammene se ut?

Rammene sitter rundt vindusglasset og blir derfor en viktig estetisk del av innglassingen din. Du kan velge mellom rammeløst, bredrammet og smalrammet. Uten ramme får du et stilrent utseende som gir helt fri sikt. Med smalramme omgis glasset av en smal ramme som gjør innglassingen tettere. Med bredramme omgis glasset av en bred ramme som gir maksimal tetning. En tommelfingerregel når du skal velge ramme, er at en bredere ramme tetter best og at en smalere eller ingen ramme gir fri sikt.

 

Mer veiledning

Sunparadise har forhandlere over hele landet som gjerne gir deg personlig service og råd om innglassingen din. Ønsker du inspirasjon, inviterer vi deg gjerne til et studiebesøk i noen av våre utstillinger rundt om i Norge, der vi viser frem forskjellige innglassinger.